Zapraszamy na certyfikowane szkolenie

START W ZAWODZIE PSYCHOLOGA SPORTU EDYCJA 5

Jeśli...

✔️ Jesteś studentem 4 lub 5 roku psychologii i myślisz o byciu psychologiem sportu

✔️ Świeżo skończyłeś studia z psychologii i chcesz wiedzieć jak postawić pierwsze kroki w zawodzie psychologa sportu

✔️ Chcesz poznać warsztat pracy wybranych psychologów pracujących w sporcie i innych dziedzinach wykonania tj. biznes czy sztuka?

To znaczy, że szkolenie jest dla Ciebie!

DZIĘKI UDZIAŁOWI

DOWIESZ SIĘ:

✔️ Jak wygląda praca psychologa sportu i jak stawiać swoje pierwsze kroki w zawodzie?

✔️Jak prowadzić pierwsze spotkanie z klientem?

✔️ Jak określić osobiste zasady pracy jako psychologa sportu, a także własną filozofię pracy?

✔️ Jak pracować w zależności od wieku i poziomu profesjonalizacji zawodnika?

✔️ Jak pracować w zależności od klienta – zawodnik, trener, rodzic?

✔️ Jak budować oferty współpracy dla klientów indywidualnych i grupowych?

✔️ Dlaczego warto dbać o samorozwój?

✔️ Jak może wyglądać praca superwizyjna?

Na te i inne pytania będziemy odpowiadać sobie podczas szkolenia!

Chcesz się rozwijać z nami? Zgłoś się już dziś!

8 WARSZTATÓW, A W NICH:

🔎 psychologia sportu i trening mentalny – z teorii do praktyki;

🔎 z czego czerpie psychologia sportu;

🔎 w jakich rolach może pracować psycholog sportu;

🔎 umiejętności a narzędzia mentalne w psychologii sportu;

🔎 dlaczego warto poznać specyfikę danej dyscypliny.

a) przed pierwszym spotkaniem z klientem:

🔎 kontakt telefoniczny;

🔎 pytania, które warto zadać;

🔎 kwestie, które warto poruszyć;

b) pierwsza konsultacja:

🔎 jak jest cel pierwszej konsultacji;

🔎 zasady współpracy;

🔎 zadbanie o profesjonalizm współpracy – omówienie wybranych praktyk;

🔎 wywiad psychologiczny – o co warto zapytać na początku współpracy.

🔎 współpraca z klientem indywidualnym;

🔎 omówienie etapów współpracy;

🔎 praca praktyczna na studium przypadku.

🔎 wskazówki do pracy z rodzicem młodego zawodnika – spotkanie z Małgorzatą Stępniak;

🔎 praca z dziećmi i młodzieżą – planowanie współpracy, specyfika pracy oraz wskazówki spotkanie z Julią Badowską.

🔎 podstawy do pracy z trenerem – model i7W –  spotkanie z Ewą Serwotką;

🔎 praca z zawodnikiem dorosłym, w tym zawodnikiem wysokiego wyczynu – spotkanie z Natalią Pawelską.

🔎 tworzenie ofert dla klientów zewnętrznych –  spotkanie z Tomkiem Kurachem;

🔎 wsparcie w zawodzie psychologa sportu – superwizja, mentoring, koleżeńskie grupy superwizyjne – spotkanie z Antonim Marczyńskim.

🔎 wartości jako fundament – co jest dla mnie ważne w pracy psychologa sportu;

🔎 co jest dla mnie ważne w pracy z drugą osobą;

🔎 czym chcę się kierować wykonując zawód psychologa sportu;

🔎 efektywność – o roli higieny pracy w zawodzie psychologa sportu.

CO ZNAJDUJE SIĘ

W PAKIECIE?

30 godzin zegarowych wspólnej pracy

Praca w kameralnej grupie szkoleniowej - do 12 uczestników

Materiały szkoleniowe

Zaświadczenie o odbytym szkoleniu

Spotkania z psychologami praktykami pracującymi w sporcie, a także innych dziedzinach wykonania (tj. biznes czy sztuka):

MAŁGORZATA ŁYCZAKOWSKA

Studentka 5 roku Psychologii na Uniwersytecie Gdańskim. Nieustannie zdobywa wiedzę z zakresu psychologii i psychologii sportu uczęszczając na różne szkolenia i konferencje oraz ucząc się od innych. Wiedzę pogłębia również na uczelniach europejskich. Dwukrotnie była na półrocznej wymianie studenckiej: Uniwersytet w Kadyksie i Uniwersytet w Vigo (Hiszpania). Miała możliwość wzięcia udziału i nauki od najlepszych w międzynarodowym projekcie: “EuroMental: Sport Mental Training in Europe”, organizowanego przez sześć europejskich uczelni, który odbył się na Uniwersytecie w Chieti (Włochy). Aktualnie pisze pracę magisterską, która dotyczy roli przygotowania psychologicznego a wykonania w piłce siatkowej mężczyzn.
Odbyła staż w Fundacji Sportu Pozytywnego zdobywając doświadczenie w pracy z drużynami jak i pracując indywidualnie z zawodnikami. Od 2020 roku jest członkiem organizacji studenckiej ESN3city (Erasmus Student Network), która pomaga zagranicznym studentom, przyjeżdżającym do Trójmiasta . W ostatnich latach była koordynatorem ds. eventowych oraz wiceprzewodniczącą. Aktualnie działa w grupie HR, w której skupia się na ulepszeniu współpracy, poprzez poprawę komunikacji i motywacji w zespole.

DR ALEKSANDRA ZIENOWICZ-WIELEBSKA

Psycholożka działająca w branży sportowej i filmowej. Certyfikowany Psycholog Sportu II Klasy Polskiego Towarzystwa Psychologicznego oraz rekomendowany Psycholog Polskiego Komitetu Olimpijskiego (2015 r., 2017 r.). Współautorka książki “Psychologia osiągnięć dla twórców filmowych”. Współzałożycielka Centrum Psychologii Wykonania oraz członkini Fundacji Sportu Pozytywnego. Współpracuje z zawodnikami na poziomie młodzieżowym i seniorskim, a także przedstawicielami innych obszarów wykonania (głównie z twórcami filmowymi). W ramach praktyki indywidualnej, w sporcie, specjalizuje się w pracy z zawodnikami sportów walki oraz wodnych. Prowadzi zajęcia  dla studentów SWPS: “Zastosowanie treningu mentalnego w sporcie, filmie, muzyce i biznesie” oraz “Wprowadzenie do psychologii sportu” oraz, na studiach podyplomowych “Psychologia sportu dzieci i młodzieży”.

POLA WEINER

Psycholożka sportu i wykonania. Współzałożycielka Centrum Psychologii Wykonania. Członkini Fundacji Sportu Pozytywnego. Pracuje z zawodnikami sportów indywidualnych i drużynowych, zarówno na etapie młodzieżowym, jak również seniorskim. Współtworzy projekty związane z wdrażaniem treningu mentalnego wśród dzieci i młodzieży, W latach 2019-2021 psycholog w Polskim Związku Tenisowym (kadra U12), obecnie psycholog współpracujący. Współautorka rozdziału w książce „Poradnik Pozytywnego Trenera – model i7W w sporcie. Współpracowała także przy tworzeniu książki „Psychologia Osiągnięć dla twórców filmowych” (Zienowicz, Serwotka, 2017). Prowadzi zajęcia dla studentów SWPS: “Zastosowanie treningu mentalnego w sporcie, filmie, muzyce i biznesie” oraz “Wprowadzenie do psychologii sportu” oraz na studiach podyplomowych “Psychologia sportu dzieci i młodzieży”.

ANTONI MARCZYŃSKI

Certyfikowany Psycholog Sportu Klasy Mistrzowskiej Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Absolwent Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego oraz Wydziału Wychowania Fizycznego Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Trener siatkówki II klasy, instruktor pływania i fitness. W latach 2007-2010 pracował jako trener siatkówki w młodzieżowych klubach sportowych. Od 2006 roku pracuje w Ośrodku Wczesnej Interwencji z dziećmi z zaburzeniami rozwoju. Od 2010 roku pracuje w charakterze psychologa z zawodnikami różnych dyscyplin sportów indywidualnych i zespołowych (m. in.: siatkówka, piłka nożna, koszykówka, żeglarstwo, sporty walki, kolarstwo górskie). Prowadzi warsztaty i wykłady w zakresie rozwoju osobistego i psychologii sportu. Od 2010 roku prowadzi zajęcia na Uniwersytecie SWPS w Warszawie dotyczące psychologii sportu i psychologii osiągnięć. Od 2018 roku prowadzi regularną współpracę z klubem Hato Judo (wcześniej Judo Legia Warszawa). W ramach współpracy pracuje z różnymi grupami wiekowymi prowadząc warsztaty i indywidualne konsultacje dla zawodników i trenerów.

TOMASZ KURACH

Psycholog sportu współpracujący ze sportowcami i trenerami rożnych dyscyplin, m.in. w piłce nożnej, tenisie, szermierce, gimnastyce artystycznej oraz taekwondo. Specjalizuje się w psychoedukacji oraz treningu mentalnym obejmującym autorski trening przygotowania na trudne sytuacje, trening koncentracji uwagi, budowanie pewności siebie, proces formułowania celów oraz skuteczne budowanie zespołu. Od ponad 10 lat pracuje indywidualnie
z zawodnikami, rodzicami i trenerami w piłce nożnej. Prowadzi także zajęcia dla całych drużyn. Współpracuje zarówno z młodymi piłkarzami, jak i zawodnikami profesjonalnymi (występującymi np. w Ekstraklasie). Jest współautorem książki „Pod presją. Jak wytrzymałość psychiczna pomaga zwyciężać” o znaczeniu przygotowania mentalnego w piłce nożnej.

EWA SERWOTKA

Psycholog z 11-letnim doświadczeniem działająca w branży sportowej i filmowej. Rekomendowany Psycholog Polskiego Komitetu Olimpijskiego (lata: 2012 i 2015, 2017 – uzyskanie rekomendacji). Absolwentka psychologii na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym (USWPS) WZ Wrocław oraz studiów podyplomowych Psychologia w sporcie pozytywnym na USWPS WZ Sopot. Współtwórczyni Modelu i7W.  Współpracuje m.in. z Polskim Związkiem Tenisowym (kadra U14, U16), USWPS, AWF Warszawa, Szkołą Mistrzostwa Sportowego Nobilito, klubem pływackim KS Meduza Pajęczno, Śląską Akademią Futbolu i GTW Gliwice (sekcje piłkarskie i wspinaczka). Członkini Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Association for Applied Sport Psychology. Autorka książki „Psychologia Osiągnięć dla twórców filmowych” oraz współautorka książki „Poradnik pozytywnego trenera. Model i7W w sporcie”.

JULIA BADOWSKA

Psycholog sportu specjalizujący się w pracy z młodymi zawodnikami. Od lat pracuje z młodzieżą w sporcie, kiedyś jako trener narciarstwa teraz jako psycholog.

Ukończyła Psychologię Społeczną  na Uniwersytecie SWPS, Wychowanie Fizyczne na AWF, Studia podyplomowe z Pozytywnej Psychologii Sportu, szkołę trenerów mentalnych „INTRA” oraz liczne szkolenia. Prowadzi wykłady z Psychologii Sportu Dzieci na Uniwersytecie SWPS.

Współpracuje z zawodnikami od 7 roku życia indywidualnie w gabinecie, w klubach oraz na obozach. Wspiera rodziców, trenerów i sędziów. Prowadzi instagram – @jbadowska_psychologsportu.

MAŁGORZATA STĘPNIAK

Psycholog sportu działająca w branży sportowej oraz propagująca holistyczne podejście do zdrowia. Certyfikowany Psycholog EuroPsy (PL-061252-201909). Absolwentka psychologii na Uniwersytecie SWPS oraz studiów podyplomowych z psyc hologii sportu. Ukończyła szkolenia I i II stopnia Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach. Członek Sekcji Psychologii Sportu Polskiego Towarzystwa Psychologicznego oraz Polskiego Stowarzyszenia Terapeutów Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach. Wykładowca na studiach podyplomowych Uniwersytetu SWPS z “Psychodietetyki” oraz w Akademii Psychologii Sportu. Prowadzi własną praktykę psychologiczną w Sopocie. Współpracuje głównie z zawodnikami oraz trenerami piłki nożnej, hokeja na lodzie, lekkoatletyki, pływania i motocrossu. Od 2014 r. współpracuje z Fundacją Sportu Pozytywnego. Współtwórczyni pomocy i gier do pracy mentalnej MENTALSTEPS, pod tą samą nazwą współtworzy bloga. Współautorka „Poradnika Pozytywnego Trenera – Model i7W w Sporcie” (2019 r.)

KAROLINA CHLEBOSZ

Psycholog sportu, trener przygotowania mentalnego, pracownik dydaktyczny uczelni wyższych, instruktor sportu, nauczyciel wychowania fizycznego, sportowiec amator.

Od wielu lat współpracuje z zawodnikami, trenerami, rodzicami i zespołami różnych dyscyplin. Swój warsztat doskonali poprzez uczestnictwo w szkoleniach, konferencjach krajowych i międzynarodowych, superwizje, praktykę zawodową oraz liczne publikacje – współautorka książki „Trening Mentalny – Psychologia Sportu w Praktyce” oraz artykułów w czasopismach naukowych m.in. Journal of Sport & Exercise Psychology.

NATALIA PAWELSKA

Psycholog sportu, absolwentka studiów magisterskich i podyplomowych na Uniwersytecie SWPS.

Na co dzień współpracuje z zawodnikami różnych dyscyplin sportu m.in. lekkoatletyka, piłka nożna, tenis czy wspinaczka sportowa.  Od 2018 roku współpracuje Polskim Związkiem Łyżwiarstwa Szybkiego (short track) oraz od 2020 roku współpracuje z Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki.  Aktywnie działa w Fundacji Sportu Pozytywnego.

Jest współautorką projektu MENTALSTEPS – kart do treningu mentalnego w sporcie oraz bloga o tej samej tematyce.

SZCZEGÓŁY:

CZAS TRWANIA POJEDYNCZEGO WARSZTATU

⏰ 4 godziny (w tym 15 min. przerwy), w godzinach 16:30 – 20:30.

⏰ ostatnie spotkanie 2 godziny (w tym 15 min. przerwy), od 16:30 – 18:30

Kiedy

📍 zajęcia odbywać się będą w czwartki: 16.11., 23.11., 30.11., 7.12., 14.12., 21.12., 4.01., 11.01.

Forma

📲 online

INWESTYCJA

1499 zł, czyli jedyne 50 zł za godzinę szkoleniową!

💰 Możliwość płatności w dwóch lub trzech ratach.

💰 Jeżeli warunki płatności stoją na drodze do wzięcia udziału w kursie, napisz do nas – wspólnie poszukamy rozwiązania. 🙂

REFERENCJE:

ORGANIZATORZY